Tuesday, November 10, 2009

"ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ" ΜΕΡΟΣ 7

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΩΜΗΣ
ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ-ΡΕΥΜΑΤΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ" ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ "ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ"
http://www.youtube.com/watch?v=vanXO64JQTk
ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ


Πρόκειται για τρία πανέμορφα χωριά που διατηρούν ανέπαφη τη φυσική τους ομορφιά. Μακριά από κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά πολύ κοντά από τα αστικά κέντρα της Μεσσηνίας σήμερα αποτελούν μια δελεαστική πρόταση για τους "εραστές" της φύσης και τους "δραπέτες" των πόλεων.

Χτισμένα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον (εύφορη γη, ανεμπόδιστη θέα) έλκουν τον επισκέπτη και του προσφέρουν στιγμές γαλήνης.

Τα Ζερμπίσια είναι το πιο "κοσμικό" χωριό από τα τρία αφού διαθέτει υποδομές εστίασης. Αποτελεί "ευχάριστη" στάση πριν ή μετά τη περιήγηση στα χωριά. Η ταβέρνα του χωριού προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα με καταπληκτική γεύση. Επίσης στο καφενείο του χωριού ο επισκέπτης θα απολαύσει το καφέ σε ρυθμούς απέραντης γαλήνης.
Τα Ζερμπίσια σημαίνει "παλικάρια" στα σλάβικα. Το όνομα του λοιπόν μαρτυρά και την ιστορία του.

Το χωριό Κεφαλληνός που πήρε το όνομα του από τους αρχαίους Κεφαλλονίτες που κατοίκησαν εδώ προσφέρεται για την καταπληκτική θέα που το διακρίνει. Πατρίδα του ήρωα Κορμά που έπεσε στο Μανιάκι.

Η Ρευματιά σκαρφαλωμένη σε ανηφορική πλαγιά είναι άλλο ένα γραφικό χωριό με πολλά νερά. Αποτελεί από μόνο του μνημείο της φύσης αυτό το χωριό και ευχάριστη πρόκληση για τους φυσιολάτρες.

-ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΟΝΟΜΑ

¨Η ΣΕΑ" (πληροφορίες 27240 51117 κιν:6976652040)

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ-2009-Επικοινωνία:6945568387
laskaris0@gmail.com
Υπεύθυνος παραγωγής : Γιάννης Λάσκαρης

No comments:

Post a Comment